Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.

Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, ten gevolge van een ongeval of ziekte, een “verkeerde” beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Degene die daar alles vanaf weet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging.

De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse activiteiten voort kunt zetten. Daarnaast leert hij u door verantwoord te bewegen verdere problemen te voorkomen of te beperken. De behandeling (individueel of in groepen) kan bestaan uit: oefentherapie, massage, mobilisaties, fysische technieken, advisering en begeleiding in het herstel. Het doel van de behandeling is afhankelijk van de door u gestelde hulpvraag en kan varieren van het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan tot het voorkomen van nieuwe klachten.