Orofaciale fysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van klachten aan het hoofd, het gezicht, en de hals. Deze therapie is effectief gebleken bij verschillende aandoeningen en biedt verlichting voor uiteenlopende problemen. Bij Fysio Jansen in Eindhoven bent u aan het juiste adres voor een behandeling door middel van orofaciale therapie. Onze therapeuten hebben jarenlange ervaring en helpen u graag verder met het oplossen van uw lichamelijke klachten.

Wat is orofaciale fysiotherapie?

De specialisatie orofaciale fysiotherapie omvat het behandelen van klachten aan het hoofd, gezicht, kaak, en de hals. Onze orofaciale fysiotherapeut heeft uitgebreide kennis van de anatomie en functie van deze gebieden en kan gericht behandelen om de klachten te verminderen. Hierbij passen we manuele technieken toe zoals mobiliseren, masseren en eventueel dry needling in het hoofd- en halsgebied en de nek of schouders. Tevens leren patiënten tijdens orofaciale therapie in onze praktijk te Eindhoven hoe ze zelf hun klachten kunnen verminderen en voorkomen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • Verbeteren van de lichaams- of werkhouding
 • Ontspanningsoefeningen van hoofd, nek en schouders
 • Zelfmassage van kauwspieren
 • Mobiliserende oefeningen voor het vergroten van de mondopening.
 • Oefeningen die de functie van het kauwstelsel of hoofd- en halsgebied verbeteren.

De voordelen van orofaciale therapie

Orofaciale fysiotherapie bij fysiotherapiepraktijk Fysio Jansen in Eindhoven Woensel biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Behandeling zonder chirurgische ingreep: voor veel orofaciale klachten kan een operatie worden vermeden dankzij fysiotherapeutische interventies.
 • Verlichting van pijn: de therapie richt zich op het verminderen van pijn en ongemak in het hoofd, gezicht en de hals.
 • Verbetering van functioneren: door gerichte oefeningen kan de functie van de kaak en het hoofd verbeteren, wat de levenskwaliteit van de patiënt ten goede komt.

De rol van de orofaciale fysiotherapeut

De orofaciale fysiotherapeut is een expert op het gebied van gezichts- en kaakklachten. Onze therapeuten zijn geschoold in tandheelkundige aspecten, tinnitus, duizeligheidsklachten, het evenwichtsorgaan, specifieke zenuwaandoeningen, kanker in het hoofd- halsgebied en stoornissen die te maken hebben met de nek. Met uitgebreide kennis van de anatomie en functies in dit gebied,kunnen we een nauwkeurige diagnose stellen en een gepersonaliseerd behandelplan opmaken. De therapie omvat vaak manuele technieken, oefentherapie en advies om de klachten te verminderen en het herstel te bevorderen.

Te behandelen klachten

Orofaciale fysiotherapie kan worden ingezet bij uiteenlopende klachten, waaronder:

 • Klemmen van de kaak en tandenknarsen (bruxisme);
 • Pijn in het gezicht, kaak of hoofd;
 • Oorsuizen (tinnitus);
 • Aangezichtsverlamming (bell’s parese);
 • Aspecifieke aangezichtspijn;
 • Duizeligheid en BPPD;
 • Nek- en schouderklachten;
 • Hoofdpijn en vormen van migraine;
 • Gevolgen van ongelukken en botbreuken;
 • Klachten in het hoofd-halsgebied door kanker, reuma of een andere ziekte;
 • Klachten in het hoofd-halsgebied die te maken hebben met spanning of stress.

Vergoeding van orofaciale fysiotherapie in Eindhoven

De kosten voor orofaciale fysiotherapie in Eindhoven Woensel kunnen vergoed worden door uw zorgverzekeraar, afhankelijk van de polisvoorwaarden. Het is verstandig om de verzekeringsvoorwaarden na te kijken om te zien in hoeverre u recht heeft op een vergoeding. Onze administratieve medewerkers staan klaar om u te helpen met vragen over vergoedingen en declaraties.

Over fysiotherapiepraktijk Fysio Jansen

Fysio Jansen is een ervaren fysiotherapiepraktijk die ruim 40 jaar actief is in Eindhoven. We werken met gekwalificeerde fysiotherapeuten in onze praktijk, die gelegen is in de Luxemburglaan 115 te Eindhoven. Hier bieden we orofaciale fysiotherapie en tal van andere specialismen aan, zoals manuele therapie, fysiotherapie, sport fysiotherapie en echografie. Onze therapeuten focussen zich op genezend en preventief behandelen. Ook geven we u advies, voorlichting en begeleiding. Zo voorkomen we samen dat uw klachten opnieuw ontstaan.

Maak een afspraak bij Fysio Jansen

Heeft u last van gezichts- of kaakklachten en wilt u de effectieve behandeling van orofaciale fysiotherapie ervaren? Maak dan vandaag nog een afspraak voor orofaciale therapie bij Fysio Jansen in Eindhoven. Onze deskundige therapeuten begeleiden u op weg naar herstel en verlichting van uw klachten. Neem contact met ons op via 0402 41 73 58 of mail naar fysiojanseneindhoven@gmail.com. Tevens kunt u langskomen tijdens ons gratis inloopspreekuur op dinsdag, woensdag of donderdag van 10:45 tot 11:00 uur.

Neem contact op