Shockwave therapie in Eindhoven

De shockwave therapie wordt sinds een paar jaar toegepast door veel fysiotherapeuten en is een zeer succesvolle behandeling. Deze methode kan worden ingezet bij het behandelen van verschillende soorten klachten, waaronder aan de nek, armen, benen, pezen enzovoort. Onze therapeuten hebben vele jaren ervaring en voeren de shockwave therapie zorgvuldig uit in onze praktijk te Eindhoven. Zo bent u weldra verlost van uw lichamelijke klachten.

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een zeer effectieve, succesvolle behandeling waarbij sterke trillingen worden gegeven via een behandelknop om de bot- en weefselgenezing te versnellen. De behandelknop wordt geplaatst op de plek die is aangedaan. Door de hoogenergetische geluidstrillingen die het shockwave-apparaat genereert lossen kalkafzettingen aan kapsels, pezen, spieren en banden. Daarnaast zorgen de trillingen voor een betere bloedvoorziening in het aangedane gebied. De golven stimuleren het zelfherstellend vermogen van het lichaam om afvalstoffen af te voeren. Het herstel na shockwave therapie neemt enkele maanden tijd in beslag.

Wanneer shockwave therapie toepassen

De shockwave therapie kan worden ingezet voor verschillende soorten klachten. Deze therapie wordt onder meer toegepast bij de behandeling van:

  • aandoeningen zoals een golferselleboog, hielspoor of tennisarm
  • chronische schouderklachten, al dan niet met kalkafzetting in de pezen
  • sommige vormen van peesontstekingen
  • ontsteking en verkalking aan achillespees of kniepees
  • chronische nek-, schouder- en/of rugpijn
  • spanningscalcificaties (kalkafzettingen)

Shockwave therapie is niet geschikt voor de behandeling van trombose, fracturen, tumoren en bij protheses.

Werkwijze shockwave therapie

Alvorens we u behandelen door middel van shockwave therapie in onze fysiotherapiepraktijk te Eindhoven voeren we eerst een grondig onderzoek uit. Hierbij controleren wij of we  uw klachten kunnen aanpakken met behulp van shockwave therapie. Is dit het geval, dan vindt er gedurende een bepaalde periode een aantal behandelingen plaats. Deze hebben steeds een behandelduur van 15 minuten. Na de evaluatie besluiten we of er een vervolgbehandeling zal plaatsvinden.

Voordelen en nadelen van shockwave therapie

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat  shockwave therapie succesvol is bij chronische klachten die eerder met gewone therapie of medicatie moeilijk te behandelen waren. De behandeling is kortdurend, geeft snel resultaat en de pijn wordt rechtstreeks bij de oorsprong bestreden. Er zijn weinig nadelen verbonden aan shockwave therapie. Wel is het mogelijk dat er na de behandeling lichte roodheid of zwelling ontstaat.

Vergoeding shockwave therapie

De kosten van shockwave therapie worden volledig of gedeeltelijk vergoed door uw eigen verzekeraar, afhankelijk van de manier waarop u verzekerd bent. We raden aan om uw verzekeringsvorm en verzekeringsvoorwaarden grondig na te lezen, zodat u goed op de hoogte bent. Tevens is het essentieel om uw behandellimiet en vergoedingen in de gaten te houden. Indien u niet verzekerd bent, gelden de standaardtarieven voor een shockwave therapie bij Fysio Jansen in Eindhoven. Voor meer informatie over het kostenplaatje van deze behandeling kunt u contact opnemen met ons.

Fysiotherapiepraktijk Fysio Jansen

Fysiotherapiepraktijk Fysio Jansen bestaat ruim 40 jaar en is een gevestigde waarde in Eindhoven. In onze praktijk werken we met gekwalificeerde fysiotherapeuten met alle kennis over het vak. Naast shockwave therapie bieden wij nog allerlei andere specialismen aan. Denk aan manuele therapie, fysiotherapie, sport fysiotherapie en echografie. Onze deskundige therapeuten behandelen zowel ter genezing als preventief. Daarbij geven we advies, voorlichting en begeleiding om te vermijden dat uw klachten opnieuw ontstaan. De praktijk bevindt zich in de Luxemburglaan 115 in Eindhoven.

Afspraak maken voor shockwave therapie in Eindhoven

Kampt u met bepaalde lichamelijke klachten en wilt u een behandeling laten uitvoeren waarbij resultaat gegarandeerd is? Dan biedt de shockwave therapie van Fysio Jansen in Eindhoven de perfecte uitkomst. Maak vandaag nog een afspraak voor een behandeling in onze praktijk. Verder staan wij ook voor u klaar om u te adviseren en uw vragen te beantwoorden per telefoon of mail. U kunt ons bereiken op het nummer 0402 41 73 58 of via fysiojanseneindhoven@gmail.com. Elke dinsdag, woensdag en donderdag bent u welkom op ons gratis inloopspreekuur van 10:45 tot 11:00 uur.